top of page
  • Writer's pictureRajkumar Sabanadesan

Meillä on yksi elämä, Jos elämme sen oikein, yksi riittää.

Päivitetty: 11. elok. 2020


Joskus onnistuminen ja onnelliseksi tuleminen ei edellytä uusien asioiden lisäämistä vaan joistain asioista luopumista.

Kykenemme luopumaan joistain asioita vaikka heti tänään, kun taas toisista asioista luopuminen vaatii ajattelua, harjoittelua, päätöksentekoa ja kurinalaisuutta – ja kunnioitusta tehtyä päätöstä kohtaan.


1. Luovu epäterveellisistä elämäntavoista

Tiedät, mikä on terveellistä ja hyvää itsellesi. Toteuta sitä mitä tiedät ja pystyt. Pala kerrallaan ja päivä kerrallaan. Jokaisesta yksittäisestä viinilasillisesta ei tarvitse luopua, mutta jos huomaat tarvitsevasi viisi lasillista vain päästäksesi irti tavallisen työpäivän stressistä, on aika kääntää kurssia.


2. Luovu lyhytaikaisen voiton tavoittelemista

Tee pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti työtä niiden unelmien ja arvojen eteen, jotka aidosti merkitsevät. Luovu pikavoittojen ja lyhytnäköisen nautinnon perässä juoksemisesta.


3. Luovu tekosyistä

Tee sitä, mitä haluat tehdä ja hoida kunnialla myös ne asiat, jotka sinun vain pitää tehdä. Unohda muut.

4. Luovu muuttumattomasta ajattelutavasta (fixed mindset)

Usko muutoksen mahdollisuuteen, äläkä jää jumittamaan vahingollisiin ajatusmalleihin, kuten ”olen huono ihmisten kanssa”. Ole utelias ja kiinnostunut. Ole innostunut ja halukas oppimaan uutta.


5. Luovu tuuriin uskomisesta

Tuurilla on oma roolinsa elämässä, sitä ei kukaan kiistä. Mutta älä heittäydy uhriksi. Suureen osaan asioista pystyt itse vaikuttamaan – niin hyvässä kuin pahassa. Älä sysää vastuuta epäonnistumisistasi onnettarelle, äläkä myöskään luota hyvän tuurin jatkuvan ikuisesti.


6. Luovu täydellisyyden tavoittelusta

Täydellisyys on hyvän pahin vihollinen. Liika täydellisyyden tavoittelu lamauttaa, ja estää hyvien, tarpeellisten ja riittävien asioiden ja tekojen syntymisen. Luovu monien asioiden suorittamisesta Kysy itseltäsi, saatko nautintoa kaikesta, mitä koet että sinun ”pitää” tehdä. Jos vastaus on ei, luovu näiden näennäisesti pakollisten asioiden suorittamisesta. Delegoi, priorisoi ja keskity olennaiseen.


7. Luovu monien asioiden suorittamisesta

Kysy itseltäsi, saatko nautintoa kaikesta, mitä koet että sinun ”pitää” tehdä. Jos vastaus on ei, luovu näiden näennäisesti pakollisten asioiden suorittamisesta. Delegoi, priorisoi ja keskity olennaiseen.


8. Luovu kaiken kontrolloimisesta

Vanha sanonta kuuluu , että hautausmaa on täynnä korvaamattomia ihmisiä. Toisin sanoen, luovu tarpeesta kontrolloida kaikkea ja kaikkia. Muutkin osaava, ja asioilla on tapana järjestyä. Luota siihen, että maailma ei kaadu, vaikka et puuttuisikaan joka asiaan.


9. Luovu sanomasta kyllä sellaisille asioille, jotka eivät tue tavoitteitasi

Joskus tärkein sana on ei. Opi rajaamaan asioita, mitä teet. Ystäväsi eivät hylkää sinua, jos kohteliaasti kieltäydyt yhteisestä mökkiviikonlopusta. Opi olemaan terveellä tavalla itsekäs.


10. Luovu myrkyllisistä ihmisistä

Jokaisessa elämäsi ihmissuhteessa pätee sama asia: ihminen joko tuo sinun elämääsi positiivista energiaa tai vastaavasti jatkuvasti imee sitä sinusta. Opi tunnistamaan negatiiviset ihmiset, jotka eivät aidosti halua sinulle hyvää. Valitettavasti me jokainen törmäämme ihmisiin, jotka ovat kateellisia tai muuten vain kyvyttömiä olemaan aidosti tukenamme. Luovu ihmisistä, jotka eivät toivo sinulle hyvää. He ovat myrkkyä.


11. Luovu pakonomaisesta tarpeesta olla haluttu / pidetty

Jokainen haluaa olla pidetty. On kuitenkin eri asia nauttia muiden ihmisten ystävällisyydestä kuin olla pakonomaisen riippuvainen jokaisen ihmisen hyväksynnästä. Kaikki eivät pidä sinusta. Hyväksy se, ja keskity ihmisiin, joista itsekin pidät, joista aidosti välität ja joiden hyväksyntä ja välittäminen aidosti merkitsevät sinulle jotakin.


12. Luovu ajan tuhlaamisesta

Yksinkertaisin, mutta samalla vaikein lopuksi: älä tuhlaa aikaa. Jos ja kun tiedät, mitä haluat, kenen kanssa viihdyt ja mikä tuo sinulle iloa ja terveyttä, keskity siihen. Älä käytä aikaasi joutavaan. Lepääminen ei tarkoita ajan tuhlaamista – tällä ei siis tarkoiteta, että tee koko ajan jotakin hyödyllistä. Mutta tee kaikki mitä teet, tietoisena valintana. Lepää kun haluat, tapaa ihmisiä kun siltä tuntuu, ja hoida työsi ja perheesi arvojesi mukaisesti. Älä tuhlaa aikaasi asioihin, jotka eivät ole arvojesi mukaisia.

87 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page